Blog

Autoracen TT Circuit Assen

Donderdag 4 juni was het weer een geweldige dag voor de stichting “Benniegek”.
Niet alleen voor de stichting, maar vooral ook voor de Bennies. In totaal gaven 14 Bennies (zelfs vanuit Maastricht) zich op voor deze spetterende activiteit op het TT Circuit in Assen om daar heerlijk te gaan scheuren over het circuit.
Er stonden 4 sportwagens met autocoureurs klaar om de Bennies met snelheden van soms wel 200 km per uur of meer over de baan rond te sturen. Nadat de bus vanuit het verzamelpunt in Staphorst in Assen was aangekomen nam iedereen eerst plaats op het terras. Onder genot van een drankje werd iedereen toegesproken door de René Kuipers van Kumoweld, die voor stichting Benniegek de auto’s, coureurs en VIP-box heeft geregeld.

_MG_1002_2

Daarna werd de groep gesplitst. De ene groep begon met een rondleiding over het TT circuit en kregen alles te horen en te zien wat er zich daar in Assen op het circuit afspeelt, ze kwamen op plaatsen die maar voor weinigen weg is gelegd. Ondertussen is de andere groep aan het racen.
De Bennies konden in verschillende auto’s racen, Porsche 911, BMW525, Mitsubishi EVO en Porsche GT3SR, allemaal zeer snelle bolides. Alles zat mee, het weer was ontzettend lekker, echte zomerse temperaturen, voordeel hiervan was dat er weinig tijd verloren ging aan het opwarmen van de banden. Als de auto’s na een aantal ronden te hebben gereden de auto’s terugkwamen in de pits zag je louter blije gezichten naast de coureur zitten. Voor de organisatie is dit echt genieten om te zien.

_MG_0937_2
Nadat iedereen had geracet en de rondleiding heeft gehad, was het de tijd om met z’n allen te gaan eten. In het Paddock restaurant stond een heerlijk koud en warm buffet klaar om vervolgens het eten af te sluiten met een heerlijk ijsdessert. Alles was top geregeld door het personeel van het Paddock restaurant. Alsof dit nog niet genoeg was, verplaatste het gehele gezelschap naar de VIP-box van Kumoweld.
Hier werd de avond opgesierd werd met een supermooi optreden van René Karst, die al zijn bekende nummers liet horen onder genot van bier en fris. Een van de nummers die René liet horen was voor deze dag erg van toepassing voor iedereen. Het was op het TT circuit namelijk voor iedereen een SUPERGAVE TIJD!

_MG_1063_2

Als laatste willen wij nog even de aandacht vestigen op een ieder die op zijn of haar manier er voor heeft gezorgd dat stichting “Benniegek” deze dag kon organiseren en een lach op ieders gezicht kon toveren. Dank gaat uit naar de Lions Meppel(sponsoring activiteit), René Kuipers (beschikbaar stellen VIP-box en regelen auto’s), Coop Hoogeveen Wielewaal (sponsoring 144 blikjes frisdrank), Wendy en René Karst (muziek), Egbert Krale (EKRA fotografie en film), alle vrijwilligers, verpleegkundigen en zeker niet te vergeten de coureurs Roelof Wolf, Cor Zwiers, Bernhard Rozema, Bareld Schuiling en Gerry Steenbergen, die zich op een voortreffelijke manier beschikbaar hebben gesteld voor de Bennies.